Förbjuda vissa hundraser?

Ett aktuellt ämne, vad tycker ni om saken?
Ge mej en diskussion! :)



//Malin

Kommentarer
Postat av: Cissi

Bloppis på bloggen, kolla om du hittar något! :)

2010-08-18 @ 20:55:51
URL: http://ceciliav.com
Postat av: Bambi

Kamphundar ska inte förbjudas :c

Tycker att det är dumt när folk förbjuder vissa djur raser.

2010-08-18 @ 21:21:48
URL: http://bambifuckface.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv Bambi: Varför tycker du osm du tycker? Motivera e du snäll.

2010-08-18 @ 21:26:55
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Daniela

Jag tycker inte att vissa hundraser borde förbjudas. Däremot kan jag tycka att vissa människor inte borde få skaffa hund. Man kanske skulle införa ett "körkort" för att få skaffa hund? Säkerligen är vissa hundraser med aggressiva av sig till naturen, men jag tror att en hunds beteende speglas av sin ägares beteende. Sådan matte sådan hund?

2010-08-18 @ 21:52:31
URL: http://missminttu.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv Daniela: Hur tror du det ska funka med hundkörkort? Ska det finnas "hundpoliser" som går runt överallt i landet och ber ägare visa upp körkortet? Kan man fuska till sig ett körkort? Hur ska man få ALLA hundägare och blivande hundägare att komma till kursen?

Motivera mera :) Nyfiken på hur du tror!

2010-08-18 @ 21:56:09
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: jakob

för en gångs skull håller jag med tomten fredrik steen till fullo, det är ej dem rasrena hundarna som kommer till fel människor, rottweiler är inte en kamphund så förstår inte varför dem skriver/säger det.

om man ska förbjuda något tycker jag att det är den oregistrerade aveln man ska förbjuda för det är dessa oreggade "amstafferna" och "pitbullen" som oftast attackerar.

2010-08-18 @ 21:59:45
Postat av: Sara (syrran)

tycker inte att man ska förbjuda olika hundraser men att man kanske ska införa hundkörkjort till vissa raser och sen att de ska kontrolleras inom olika perioder så folk följer dem

2010-08-18 @ 22:01:46
Postat av: Åsa

Jag tycker det är synd att dessa hundraser ska råka ut för att hamna i fel händer. Min syster har en pitbulltik som är hur snäll och go som helst, hon hade även en hane innan som inte skulle göra en fluga förnär. Och jag tycker det är synd att fel folk skaffar såna hundar och ger dom dåligt rykte, speciellt jämtemot dom ägarna som faktiskt försöker få fram hundraserna på rätt sätt. Vilken hund som helst kan bli farlig i fel händer, visst det är lättare att få en kamphund dit eftersom det långt bakåt ligger mer i deras natur.

Jag tycker inte att det är rätt att förbjuda dessa hundraser. Och jag håller med Daniela om att det på nåt sätt borde finnas ett slags "körkort" för att få skaffa hund. Däremot har jag inget bra förslag på HUR man ska införa detta och hur det ska lyckas. Men jag tycker absolut inte att dom ska förbjudas. Och precis som Fredrik säger så är det mycket blandraser. Och eftersom bland annat pitbullen inte enligt skk är en godkänd ras så är det så lätt att registrera sin hund som blandras. Så vad ska man göra? Ska skk behöva göra den till en godkänd ras för att lättare bli av med problemet?

2010-08-18 @ 22:24:57
Postat av: Felicia

SV Jakob:

Rottweiler är inte en "kamphund", men den är framavlad för att rusa fram till motståndarnas hästar och slita ut hela magen/inälvorna på hästen så att ryttaren faller av och lättare kan dödas.

Aveln på rottweiler har gått rätt snett, eller så är det så rottweilern är. De är rätt lömska; jag kan läsa i princip vilken hundras som helst, utom rottweiler. De har nästan alltid den lömska blicken och deras ögon säger något annat än vad de gör (om vi pratar snälla rottweiler).

Dock är i princip alla rottishanar otrevliga; de gör utfall och har ett lömskt och "jag ska allt ta dig"-uttryck. Många som bits och verkligen inte gillar människor, rätt många dödsfall pga rottweiler; to.m fall där de dödat personer i familjen, hetsat igång på barn som leker och sliter dem i stycken.



Jag tror att det är därför som de nämner rottweilern.

2010-08-19 @ 00:24:57
Postat av: Malin

Sv Jakob: Jag håller också med Fredrik i den frågan. Är det NÅGON hund som ska förbjudas är de inte de renrastiga hundar utan blandraser. Blandraser köper man för mindre pengar, mindre pengar lockar okunniga "hundfolk" som bara vill ha hund och det blir lätt impulsköp. Där tror jag anledningen ligger till att det är flest blandraser. Ägarna är inte lika kunniga som dom som köper en 15.000 hund, i regel läser de ägarna på mer, går på hundkurser osv (Drar inte alla över en kant, pratar överlag!)

2010-08-19 @ 08:58:58
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv Sara: Hur ska dom lägga upp det då? Hur ska dom komma åt alla? Hur ska dom få alla att gå på nån kurs om körkortet? Hur lätt är de inte att förfalska ett sådant körkort?

2010-08-19 @ 08:59:54
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv Åsa: Jag tycker SKK ska stå på sig o få ut den här olämpliga rasen ur sverige! Många farligt pitbullar far igenom systemet som blandraser. Åter igen, Blandraser!

2010-08-19 @ 09:01:53
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv Felicia: Anledningen till att dom tar upp Rottweiler är ju för att det hände en olycka där en rottweiler attackerade! Ingen annan anledning. Kan inte hålla med dej om att alla rottishanar är otrevliga och ser ut som om dom vill döda första bästa. Handlar om okunskap bara, ägarna har inte tillräcklig kunskap för att hantera en rottweiler. SKK-rottweiler är inte den grupp som mest biter människor i sverige

2010-08-19 @ 09:06:42
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Josefin

Inför hundkörkort! Tycker man ska få ansöka om att ha hund och gå igenom en kurs och sedan ett prov! Visst det blir kanske svårt att kontrollera till en början, men dem kommer nog på något. Jag vet inte hur det är nu men för 1-2 år sen så var det Golden retriver och cocker spaniel som låg högst på listan med attacker! Så förbjud inte raser utan ägare!

Dock kan det bli fel så också för det finns faktist fall där det slår runt i huvudet på hunden (precis som hos oss människor) utan anledning!

2010-08-19 @ 10:10:44
URL: http://www.barajozz.blogspot.com
Postat av: Malin

Sv Josefin: Fast det är ytterst sällan det bara slår runt i huvudet på en hund. Det HÄNDER, men är sällsynt. Du tror inte att det är många som struntar i körkortet och bara köper närmsta billigaste hund då? Det är omöjligt att hålla reda på alla hundägare i sverige.

2010-08-19 @ 10:38:18
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Josefin

Jo men jag tycker att Uppfödarna ska kolla så att dem har tillstånd till att köpa hund. Även blandrasuppfödare. Det finns många oseriösa och dem borde anmälas isf. Men tycker inte att man ska förbjuda blandrasaveln eftersom det finns många seriösa också. Detta ämnet är jätte svårt. Men dem s.k "kamp" hundarna låg inte högst på listan sist jag tittade...Vf inte då förbjuda goldens och cockers?

2010-08-19 @ 10:51:20
URL: http://www.barajozz.blogspot.com
Postat av: Malin

Sv Josefin: Att golden ligger högst har jag också hört. Över antalet som bitit människor. Men läste också att det beror på att det finns så många golden och alla människor tror att alla golden är snälla, därför tänker man sig inte för. Man går rakt fram o klappar en golden men man passar sig lite innan man går fram o klappar en amstaff. Åter igen - okunskap! Därför är statistiken för golden högre. Men högst ligger blandras, utan tvekan.

Det finns ju långt fler seriösa renrasiga uppfödare än blandrasuppfödare. Sen finns de dom som bara tar kullar för o tjäna pengar eller för att det är kul också, de tror jag inte bryr sig ett skvatt om att kolla upp ifall köparna har "körkort", de vill bara få sålt sina valpar. Och så vitt jag vet är seriösa renrasiga uppfödare noga med vart sina hundar hamnar, med eller utan körkort.

2010-08-19 @ 11:10:40
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Josefin

Det finns säkert fler seriösa, renrasuppfödare, men det finns en hel del oseriösa också. Samma sak gäller blandrasuppfödare. Jag själv var VÄLDIGT noga med var mina valpar hamnade och gjorde allt som renrasuppfödare gör. Men dom du säger så finns det säkert fler seriösa renrasuppfödare än blandrasuppfödare. Dock gillar jag inte vissa renrasuppfödare som avla på deras utseende trotts att det framkallar sjukdommar och andra svårigheter...oj det blev lite OT sry :P

2010-08-19 @ 11:40:46
URL: http://www.barajozz.blogspot.com
Postat av: Malin

Sv Josefin: Det håller jag helt med dig om, de finns vissa som föder upp endast för utseende och skiter i "det viktiga". Det är Skk's ansvar att faktiskt kolla upp det.

2010-08-19 @ 11:45:29
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Johanna

Haha, lite roligt för jag har ställt samma fråga i min blogg som du gjort. Samma video också. Har även själv tyckt till där i inlägget, och det är mycket text men bra tycker ja. Orkar inte lägga till så mycket här. så gå in och kolla där. www.mynameisjohanna.bloggplatsen.se

2010-08-19 @ 18:01:21
URL: http://mynameisjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Malin

Sv Johanna: Afan, ser det nu! Det är ett aktuellt ämna som alla pratar om. Tycker videon är bra just för att dom tar upp blandraser

2010-08-19 @ 22:23:03
URL: http://vovvenlaika.blogg.se/
Postat av: Johanna

aa, fast o andra sidan så kan jag tycka det är okej att man blandar raser, till en gräns.(har ju själv tre stycken som är just blandraser, Jag vill inte döda dem om de ska börja förbjuda blandraser ist.) Man får ju tänka lite på vad man blandar för ngt. liksom, det är ju både dumt och plågeri mot hundarna om man blandar tax och schäfer. Man ska inte blanda hur som hellst, med förstånd, och varför då blanda en amstaff med pitbull eller eng. staffe, de ser nästan lika dana ut så vf kladda ihop den starka mentaliteten som dem har till en hund? Det skapar problem.

2010-08-20 @ 08:53:43
URL: http://mynameisjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Philip

Egentligen borde kanske vissa människor förbjudas att äga vissa raser?

2011-02-10 @ 15:10:57
URL: http://www.hundpunkten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback